0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kommuner vil bruge erfaringer fra corona til fremtidens velfærd

Når velfærdssamfundet skal befris for unødig styring, er erfaringer fra coronatiden nyttige, lyder det fra KL.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Nedlukningen af samfundet som følge af coronapandemien har gjort det nødvendigt for de danske kommuner at tænke helt forfra, når en række af de vigtigste velfærdsopgaver skulle løses under krisen. Og de erfaringer er værdifulde at tage med i udviklingen af velfærdssamfundet i de kommende år.

Sådan lyder det fra formanden for Kommunernes Landsforening, Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S), i en tale ved Kommunaløkonomisk Forum, der samler alle de kommunale spidser en gang om året.

»Vi tror på, at vi kan bruge de erfaringer, vi har gjort os under coronakrisen, til at skabe nærværende velfærd for borgerne i Danmark, og at vi skal gøre op med procesregler, med standarder og øremærkede puljer og tage fat på at skabe noget velfærd sammen med borgerne.

»Der har coronatiden vist os, at det kan vi gøre, og at vi også er stand til at skabe hurtige forandringer«, siger Jacob Bundsgaard.

Flere reformer på vej

Erfaringerne skal bruges i forbindelse med regeringens nærhedsreform, der skal ændre kulturen i den offentlige sektor, og i sundhedsvæsnet. En sundhedsreform skal forhandles på plads i år. Den har blandt andet til formål at skabe bedre sammenhæng på tværs af sektorerne.

»Der har vi også vist vejen i forbindelse med coronakrisen i et meget tæt og forpligtende samarbejde både med regionerne, sygehusene og de praktiserende læger. Det kommer vi til at bruge til at sikre, at vi kan lykkes med at lave en sundhedsreform, der styrker det nære sundhedsvæsen«, siger han.

Også skatteminister Morten Bødskov (S) kvitterer for kommunernes og de ansattes indsats under krisen og i det kommende arbejde med reformerne.

»Regeringen vil fortsætte med at arbejde for bedre rammer for nærhed i velfærden, men det er i høj grad op til jer i kommunerne at vise kreativitet og også viljen til at skabe de nødvendige resultater«, siger han.

Kommunaløkonomisk Forum plejer at foregå i Aalborg, men er på grund af corona i år virtuelt.

ritzau

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Forsiden