0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Mads Nissen/Ritzau Scanpix
Foto: Mads Nissen/Ritzau Scanpix

Selv om hun overlader hovedstadens sygehuse til nogle andre, er Sophie Hæstorp Andersen ikke færdig med sundhedsvæsenet

Der skal sikres bedre sammenhæng internt i København, mener Sophie Hæstorp Andersen (S), der vil tage sit blik for sundhedsområdet med ind på rådhuset. »Det er vigtigt, at vi tænker sundhed ind alle de steder, hvor man kan tænke sundhed ind,« siger hun.

FOR ABONNENTER

Socialdemokratiet mistede regeringsmagten, men alligevel var 2001-valget en succesoplevelse for den dengang 27-årige socialdemokrat fra Gladsaxe. For trods en socialdemokratisk tilbagegang på 11 mandater, lykkedes det hende at blive valgt til Folketinget, og dermed kunne hun bytte en stilling som studentermedhjælper for daværende partiformand Poul Nyrup Rasmussen ud med posten som sundhedsordfører, og dermed trådte hun ind på scenen som en af de seneste to årtiers mest vedholdende sundhedspolitikere.

Men nu er det snart slut. Sådan da. For efter otte år som sundhedsordfører på Christiansborg og otte år som medlem af regionsrådet i Hovedstaden – heraf de seneste syv som formand – stopper hun nu som den øverste politiske leder for hovedstadsregionens sundhedsvæsen for at forsøge at blive overborgmester i København.

Vil du lære os bedre at kende?

Prøv Sundhedsmonitor uforpligtende i 14 dage

Prøv nu
  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage