0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Ny KL-analyse: Der skal uddannes 3.000 flere sosu'er årligt for at klare ældreboomet

En ny analyse fra KL’s nyhedsbrev Momentum viser, at der er behov for markant flere sosu-elever, hvis plejeudfordringen, som det stigende antal ældre giver, skal løses.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

I 2045 vil der være behov for i alt 145.000 sosu-hjælpere og assistenter. Det svarer til, at der skal uddannes 3.000 flere sosu’er årligt.

Sådan lyder konklusionen i en ny analyse udført af KL-udgivelsen Momemtum.

Baggrunden for udregningen er en befolkningsfremskrivning fra Danmarks Statistik, som viser, at antallet af ældre over 80 år stiger fra de nuværende 272.000 til 561.000 frem mod 2045.

Rekrutteringsudfordringen på ældreområdet er velkendt, og derfor arbejdes der også kreativt med blandt andet at fastholde sosu’erne i kommunerne, fortæller HR-chef i Vejle Kommune, Thrine Nørgaard, til Momemtum:

»Det er uden tvivl her, vi er mest udfordrede i forhold til at kunne rekruttere og fastholde folk, så vi også i fremtiden kan løse opgaven. Vi prøver derfor at ruste os på flere måder, både i forhold til at få nok kvalificerede ansøgere ind på uddannelsen og fastholde de folk, vi får ind i praktik.«

Også formand for KL’s Løn og Personaleudvalg, Michael Ziegler, peger på, at det er nødvendigt at dreje på alle tænkelige knapper for at sikre, at der er hænder nok i fremtiden.

»Vi står overfor massive rekrutteringsproblemer på ældreområdet, som man rundt om i kommunerne på flere planer arbejder benhårdt på at løse. Vi skal åbenlyst have flere til at vælge uddannelsen, hvorfor kommunerne også har øget antallet af praktikpladser, men det kræver også, at vi får øget antallet af kvalificerede ansøgere og reduceret det alt for høje frafald, vi ser på uddannelserne,« siger Michael Ziegler til Momentum.

Udfordringen med at få unge til at søge en karriere indenfor plejesektoren er ikke blevet nemmere at løse efter sommerens dårlige sager om plejesvigt, pointerer både Thrine Nørgaard og sektorformand i FOA Torben K. Hollmann.

Sidstnævnte mener også, at den dårlige omtale skubber til den i forvejen lave prestige og respekt, som omgærder sosu-faget.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Forsiden