0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Finn Frandsen/Ritzau Scanpix
Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix
Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Krav om neutrale cigaretpakker udskydes et halvt år

På baggrund af bekymring fra tobaksindustrien og detailhandlen, foreslår regeringen, at kravet om neutrale cigaretpakker først skal være fuldt gældende fra 2022.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Fra 1. januar 2021 træder nye regler om standardiserede cigaretpakker efter planen i kraft.

Af hensyn til industrien og detailhandlen har det samtidig været planen, at det fortsat skulle være tilladt at sælge gamle cigaretpakker med logo og branding i en overgangsperiode, der skulle løbe i de første seks måneder af 2021.

Men en overgangsperiode på seks måneder er for lidt, hvis industri og detailhandel ikke skal risikere at brænde ind med cigaretpakker, de har produceret, før de nye regler træder i kraft. Det mener både industri og detailhandel, fremgår det af høringssvar fra blandt andre Coop, De Samvirkende Købmænd, Phillip Morris og Tobaksindustrien.

Og det har regeringen valgt at lytte til. På den baggrund lægger Sundhedsministeriet nu op til, at overgangsperioden skal løbe i hele 2021, så kravet om neutrale cigaretpakker først er fuldt indfaset fra 1. januar 2022. Det fremgår af det høringsnotat, der knytter sig til det lovforslag, der skal udmønte den politiske aftale om en national handleplan mod børn og unges rygning.

Af høringsnotatet fremgår det også, at kravet om standardiseret emballage til e-cigaretter og påfyldsningsvæske udskydes fra 1. januar 2021 til 1. juli 2021. Også for denne regel vil der gælde en et-årig overgangsperiode.

Folketingets sundhedsudvalg behandler lige nu lovforslaget.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Forsiden