0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Philip Davali/Ritzau Scanpix
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Heunicke: Nationalt register forhindrer ikke rå ældrepleje

Et autorisationsregister vil kunne forhindre dårlige medarbejder i at blive ansat i ældrepleje, lyder forslag.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

En 34-årig social- og sundhedsmedhjælper fra Helsingør er blevet politianmeldt og bortvist efter at have delt en video, hvor han ydmyger en demensramt kvinde. Nu bliver det så diskuteret, hvordan lignende sager kan undgås fremover.

Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) mener ikke, at et autorisationsregister for social- og sundhedsmedhjælpere er vejen frem.

»Det skal være sådan, at man som kommune eller leder nemt og hurtigt kan finde ud af, hvad det er for en medarbejder, man har med at gøre,« siger ministeren.

»Men konkret vil en autorisationsordning ikke være det, som løser det her problem. Det handler om svigt og forråelse. En autorisation handler om det sundhedsfaglige og vil ikke hegne det ind.«

Forslaget om en autorisationsordning er ellers kommet fra Helsingørs borgmester, Benedikte Kiær (K).

Hun mener, at der mangler redskaber til at forhindre, at de brodne kar blandt medarbejdere ikke blot får et arbejde i en anden kommune.

Helt konkret forestiller hun sig en statslig ordning, der minder om det nuværende autorisationsregister for blandt andet læger, hvor Styrelsen for Patientsikkerhed fører tilsyn med den enkelte sundhedsmedarbejder.

Den idé bakker social- og sundhedsmedhjælpernes faglige organisation, FOA, op om.

Debatten om kvaliteten i ældreplejen er blusset voldsomt op, efter at TV2 har bragt en dokumentar om to beboere på plejehjem i henholdsvis Randers og Aarhus.

De bliver udsat for omsorgssvigt. Blandt andet taler personalet grimt til dem, og de må i mange timer gå med den samme ble uden at blive skiftet.

Mandag kom videoen fra Helsingør så frem og fik atter debatten til at rase.

Sundheds- og ældreministeren siger, at problemerne i ældreplejen både handler om økonomi, behov for opkvalificering af medarbejdere og om at sikre, at tilsynet med plejehjem bliver bedre.

»Men så er der også noget af det, som handler om at få styrket kulturen. Bedre ledelse og en mere respektfuld tone. Der findes ikke ét element, der vil løse alle problemerne,« siger han.

Magnus Heunicke (S) har indkaldt til et todages ældretopmøde sammen med Ældre Sagen, KL og FOA. Her skal omsorgssvigt i ældreplejen diskuteres.

ritzau

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Forsiden

Artiklen er låst – Sådan kommer du videre:
Du er her
Vil du have adgang?
NEJ
JA
Vil du tillade dataindsamling?
NEJ
JA
Køb abonnement

Som abonnent kan du tilpasse hvilken data, der indsamles.

Du kan altid trække dit samtykke tilbage.

Log ind

Læs videre på to måder:

Bliv abonnent
eller

God journalistik er ikke gratis. For at kunne læse denne artikel skal du tillade at dine data bruges til statistik og marketing.

Du kan altid trække dit samtykke tilbage.