0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Mads Nissen/Ritzau Scanpix
Foto: Mads Nissen/Ritzau Scanpix
Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

FOA frygter mistænkeliggørelse af 70.000 sosu'er efter video

Ifølge forbundsformand Mona Striib kan video fra plejehjem i Helsingør gøre skade på hele branchen.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

»Jeg er rystet, ked af det, vred og forarget, og jeg er fuldstændig enig med arbejdsgiver her. Det var rigtigt med en bortvisning og politianmeldelse.«

Sådan lyder reaktionen fra Mona Striib, forbundsformand for FOA, efter at TV2 søndag afslørede en video, hvor en sosu-medhjælper håner og ydmyger en dement kvinde på et plejehjem i Helsingør.

I sidste uge kom det frem, at den 34-årige sosu-medhjælper er blevet bortvist og politianmeldt efter at have delt videoen med en bekendt.

Mona Striib kalder sagen fra Helsingør ’et isoleret tilfælde’. Ikke desto mindre frygter hun, at sagen vil reflektere på samtlige ansatte i ældreplejen.

»Man bliver rigtigt ærgerlig, når sådan en sag på den forkerte måde sætter spot på samtlige 70.000 ansatte. Det skaber en mistænkeliggørelse af, om man har den rette uddannelse og kompetencer, og om alle potentielt kan finde på at gøre sådan noget,« siger Mona Striib.

Sagen fra Helsingør kommer, efter at TV2 tidligere på året kunne dokumentere omsorgssvigt på to plejehjem i henholdsvis Randers og Aarhus.

Ifølge Mona Striib skal sagen fra Helsingør dog ikke ses som udtryk for en tendens.

Hun mener imidlertid, at alle i sektoren skal være med til at sikre, at brodne kar bliver sorteret fra, inden de ansættes i ældreplejen.

I den aktuelle sag kan ingen dog klandres for ansættelsen, understreger hun.

»Der var en god uddannelse, der var ingen forudgående tilfælde, så beklageligvis kunne man ikke have opdaget det inden. Til gengæld er jeg glad for, at der blev grebet ind omgående.«

I Kommunernes Landsforening (KL) er Michael Ziegler (K), formand for Løn- og Personaleudvalg, enig i, at sagen fra Helsingør ikke bør reflektere på hele faggruppen.

»Det er et enkelt og meget ekstremt tilfælde, og vi kommer ikke til at dømme en faggruppe, som er dybt dedikeret til at tage sig godt af de borgere, som de er ansat til at tage sig af,« siger han.

»Men man kan godt gøre sig nogle overvejelser omkring, hvorvidt vi mangler et redskab til at sortere sådan nogle typer, som udviser den slags karaktertræk, fra i ansættelsesprocessen.«

FOA vil fremover være med til at sikre, at personer, der er uegnet til jobbet som sosu-medhjælper, ikke bliver genansat, hvis de er blevet afskediget fra et tidligere job.

Helsingørs borgmester, Benedikte Kiær (K), har lagt op til, at der etableres en database, hvor brodne kar bliver registreret.

Det er Mona Striib dog modstander af.

»Vi tager stærkt afstand fra dem, som siger, at der skal være et synderegister. Men man skal som arbejdsgiver selvfølgelig sikre sig, at man har indhentet straffeattest og referencer,« siger hun.

ritzau

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Forsiden

Artiklen er låst – Sådan kommer du videre:
Du er her
Vil du have adgang?
NEJ
JA
Vil du tillade dataindsamling?
NEJ
JA
Køb abonnement

Som abonnent kan du tilpasse hvilken data, der indsamles.

Du kan altid trække dit samtykke tilbage.

Log ind

Læs videre på to måder:

Bliv abonnent
eller

God journalistik er ikke gratis. For at kunne læse denne artikel skal du tillade at dine data bruges til statistik og marketing.

Du kan altid trække dit samtykke tilbage.