0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

SF vil hindre smitte med små grupper på plejehjem

SF opfordrer sundhedsministeren til at opdele skoler og plejehjem i mindre grupper for at forebygge smitte.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

SF opfordrer sundhedsminister Magnus Heunicke (S) til at indføre en række nye nationale og mere permanente coronarestriktioner.

Det siger SF’s sundhedsordfører, Kirsten Normann Andersen.

For på sigt at forebygge coronasmitte i samfundet mener hun, at man bør indføre restriktioner, som kan gælde indtil en vaccine en dag er klar.

Eksempelvis mener hun, at børn i daginstitutioner, elever i skoler og ældre på plejehjem skal opdeles i mindre grupper for at begrænse smittespredning.

Og så bør butiksejere i højere grad sikre, at der ikke lukkes for mange ind i butikkerne, mener hun.

»Det er jo enormt bekymrende, når smitten stiger så meget, som den gør lige nu. Derfor giver det mening at komme i gang med en massiv forebyggelse,« siger Kirsten Normann Andersen.

Helt konkret mener hun, at skoleeleverne eksempelvis kun skal have kontakt med deres egne klasser. Og i daginstitutionerne foreslår hun, at børnene bliver opdelt i endnu mindre grupper.

Dermed kan man undgå, at hele skoler eller institutioner sendes hjem, hvis blot et enkelt barn testes positiv for corona.

»Det vil gøre det lettere at smitteopspore, og det vil gøre det lettere for forældrene, fordi alle børn så ikke vil skulle sendes hjem, hver gang der er et enkelt smittetilfælde,« mener Kirsten Normann Andersen.

Hun vil dog ikke afvise, at man også lokalt bør kigge på flere restriktioner i nattelivet, sådan som smittespredningen ser ud lige nu.

»Jeg kunne godt tænke mig, at man lige trak vejret og så på, om ikke de restriktioner, man allerede har, kan bruges,« siger hun.

»Men når der sker smittespredning på en måde, som der gør i København lige nu, hvor man ikke kender kilden, så kan man blive nødt til at tage ekstra restriktioner i brug. Og jeg vil heller ikke afvise, at man kan blive ned til at lukke ned,« siger hun.

Derfor vil hun også tage spørgsmålet om øgede restriktioner i nattelivet og eventuelt nedlukning op med sundhedsministeren.

ritzau

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Forsiden

Artiklen er låst – Sådan kommer du videre:
Du er her
Vil du have adgang?
NEJ
JA
Vil du tillade dataindsamling?
NEJ
JA
Køb abonnement

Som abonnent kan du tilpasse hvilken data, der indsamles.

Du kan altid trække dit samtykke tilbage.

Log ind

Læs videre på to måder:

Bliv abonnent
eller

God journalistik er ikke gratis. For at kunne læse denne artikel skal du tillade at dine data bruges til statistik og marketing.

Du kan altid trække dit samtykke tilbage.