0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Dødsfald på plejecenter i Albertslund skal granskes af politiet

Albertslund Kommune har bedt politiet undersøge sag om 51-årigs dødsfald på plejecenter i januar sidste år.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

En 51-årig mands dødsfald på et plejecenter i Albertslund i januar i 2019 skal undersøges af politiet. Det er Albertslund Kommune selv, der har bedt om at få undersøgt Lennart Henriksens dødsfald. Det oplyser borgmester Steen Christiansen (S) til TV 2 Lorry.

Den 51-årige beboer på plejecentret havde ifølge en advokatundersøgelse ligget mere end fire timer alene på en terrasse i det iskolde januarvejr, da han døde.

Ifølge TV 2 Lorry konkluderer undersøgelsen, at han sandsynligvis ikke var død, hvis der var blevet holdt ordentligt øje med ham.

TV 2 Lorry har efterfølgende talt med Mads Pramming, der har speciale i social- og strafferet, og Kirsten Ketscher, der er professor på juridisk fakultet på Københavns Universitet.

De har begge givet udtryk for, at de mener, at politiet bør inddrages.

I en mail til TV 2 Lorry skriver Steen Christiansen:

»Jeg har noteret mig, at to advokater – Mads Pramming fra Pramming Advokater og professor i socialret og Kirsten Ketcher – i TV2 Lorry fredag 11. september udtaler sig om eventuelle strafferetlige aspekter i Lennart Henriksen-sagen. Advokat Henrik Græsdal, som har stået for den forvaltningsretlige undersøgelse af sagen på vegne af kommunalbestyrelsen, udtaler på baggrund af de gennemførte interviews i advokatundersøgelsen, at der efter hans opfattelse ikke er tale om strafferetlige forhold. På den baggrund er den rette myndighed for yderligere vurdering politiet, og jeg vil derfor sikre, at Albertslund Kommune oversender det materiale, som advokatundersøgelsen har afdækket, til politiet. Politiet kan på baggrund heraf vurdere, om der er grundlag for en strafferetlig undersøgelse i sagen, så sagen kan afklares af hensyn til alle parter.«

ritzau

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Forsiden

Artiklen er låst – Sådan kommer du videre:
Du er her
Vil du have adgang?
NEJ
JA
Vil du tillade dataindsamling?
NEJ
JA
Køb abonnement

Som abonnent kan du tilpasse hvilken data, der indsamles.

Du kan altid trække dit samtykke tilbage.

Log ind

Læs videre på to måder:

Bliv abonnent
eller

God journalistik er ikke gratis. For at kunne læse denne artikel skal du tillade at dine data bruges til statistik og marketing.

Du kan altid trække dit samtykke tilbage.