0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix
Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix
Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Lose: Coronaen skal give ny ilt til efterlyst sundhedsreform

Sundhedsvæsenet har under coronaen vist sin evne til at arbejde sammen, lyder det fra Danske Regioner.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Det seneste halve år under coronaens sorte skyer har vist, hvad sundhedsvæsenet virkelig kan.

De erfaringer skal tages direkte videre i den længe ventede sundhedsreform, som alle dele af sundhedsvæsenet fortsat venter utålmodigt på fra Christiansborg.

Det er kravet fra Stephanie Lose (V), formand for Danske Regioner, som fredag holder en coronaramt digital generalforsamling.

Coronaen har haft omkostninger såsom et markant fald i antallet af de planlagte operationer, fordi sygehusene skulle skabe plads til et muligt ryk-ind af covid-19-patienter.

Alligevel mener Lose, at undtagelsestilstanden også har været meget positiv.

»Krisen skabte et enormt godt samarbejde på tværs i sundhedsvæsenet. Vi har set, at med klare mål for opgaven og klare rammer for økonomi og samarbejde har vi en enestående evne til at skabe det sundhedsvæsen, vi har brug for,« siger hun.

Hun er bevidst om, at pengekassen ikke vedblivende kan stå pivåben som under en ekstrem coronakrise, og at krisestyring ikke bare kan omsættes til almindelig hverdag.

»Men vi fik en forsmag på, hvor godt sundhedsvæsenet kan spille sammen, som gør det helt oplagt at bruge de erfaringer i den længe lovede sundhedsreform. Når regering og folketing har viljen til handling, så får vi også nogle meget bedre forudsætninger ude i frontlinjen i dagligdagen,« siger hun.

I februar, lige inden coronaen brød løs, lød et usædvanligt fælles opråb fra regioner, kommuner, læger og store fagforbund, at det er på høje tid med den lovede sundhedsreform.

Regionerne mener ikke, at der er nogen grund til yderligere udsættelser.

»Nu har vi talt om den reform siden 2015. Der er ikke brug for mere træden vande. De fleste aktører i sundhedsvæsenet kan meget hurtigt og i bred enighed skrive de centrale løsninger på bagsiden af en serviet, som Folketinget burde se at starte på fra en ende af,« siger Lose.

»Vi har brug for nogle indsatser nationalt nu, som vi bare ikke selv kan tage som regioner og kommuner, hvis vi skal videre med et velfungerende og nært sundhedsvæsen for borgerne,« siger formanden.

ritzau

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Forsiden

Artiklen er låst – Sådan kommer du videre:
Du er her
Vil du have adgang?
NEJ
JA
Vil du tillade dataindsamling?
NEJ
JA
Køb abonnement

Som abonnent kan du tilpasse hvilken data, der indsamles.

Du kan altid trække dit samtykke tilbage.

Log ind

Læs videre på to måder:

Bliv abonnent
eller

God journalistik er ikke gratis. For at kunne læse denne artikel skal du tillade at dine data bruges til statistik og marketing.

Du kan altid trække dit samtykke tilbage.