0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Michael Drost-Hansen/Ritzau Scanpix
Foto: Michael Drost-Hansen/Ritzau Scanpix
Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Borgmester i Aarhus kalder situation alvorlig

Flere aarhusianere er den seneste tid blevet ramt af coronavirus. Især personer med somalisk herkomst er ramt.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Aarhus står i en alvorlig situation. Det siger Aarhus’ borgmester, Jacob Bundsgaard (S), torsdag på et pressemøde om coronasituation i kommunen.

»Der er ikke mindst brug for, at alle vi borgere i Aarhus – i virkeligheden hele Danmark – træder til og finder den agtpågivenhed og opmærksomhed frem, som vi havde i begyndelse af krisen,« siger Jacob Bundsgaard på pressemødet.

Den seneste tid er der blevet registret stigende smittetal i kommunen.

Fra onsdag til torsdag er der registreret 34 nye coronatilfælde i Aarhus. Det fortæller Charlotte Hjort, enhedschef og overlæge i Styrelsen for Patientsikkerhed.

Hun fortæller, at der er mange forskellige årsager til de stigende smittetal. Hun nævner blandt andet en stor begravelse, et guldbryllup, og at flere sosu-elever er blevet smittet.

»Jeg er meget bekymret for situationen i Aarhus lige nu. Så jeg har en stor appel – tænk jer godt om,« siger Charlotte Hjort.

Særligt aarhusianere med somalisk baggrund er blevet hårdt ramt. Tre ud af fire af de smittede i kommunen sidste uge havde somalisk herkomst.

Den stigende smitte har fået kommunen til at iværksætte flere tiltag.

Blandt andet er der blevet indført en mobil testenhed, der torsdag og fredag er i Gellerup. Derudover er somaliske foreninger med til at videreformidle information om virusudbruddet.

»Det er vigtigt at understrege, at smitten er bredt til stede i hele Aarhus og ikke er begrænset til nogle grupper af borgere. Der er mange forskellige, der er smittet. Selv om der også er mønstre, vi er opmærksomme på,« siger Jacob Bundsgaard på pressemødet.

Fra fredag er der også indført restriktioner på besøg på hospitaler.

Der ventes de næste dage massiv varme over Danmark. Derfor har Østjyllands Politi indført tre såkaldte hotspots.

På to strande i Risskov – Den Permanente og Bellevue – og den spanske trappe i midtbyen vil politiet i højere grad være til stede.

Hotspots er steder, hvor politiet fører tilsyn og kan indføre et midlertidigt opholdsforbud, hvis for mange mennesker samles.

»Kommer der en situation, hvor det samlede antal mennesker udgør en særlig smitterisiko, vil vi være klar til relativt hurtigt at lave opholdsforbud. Men vi håber ikke, at det bliver nødvendigt,« siger chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen på pressemødet.

ritzau

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Forsiden

Artiklen er låst – Sådan kommer du videre:
Du er her
Vil du have adgang?
NEJ
JA
Vil du tillade dataindsamling?
NEJ
JA
Køb abonnement

Som abonnent kan du tilpasse hvilken data, der indsamles.

Du kan altid trække dit samtykke tilbage.

Log ind

Læs videre på to måder:

Bliv abonnent
eller

God journalistik er ikke gratis. For at kunne læse denne artikel skal du tillade at dine data bruges til statistik og marketing.

Du kan altid trække dit samtykke tilbage.