0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nu igangsættes evalueringen af det specialiserede socialområde

Social- og indenrigsminister Astrid Krag har nu igangsat den lovede evaluering af det specialiserede socialområde. Første fase skal afdække målgrupper og tilbud på området.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Tilbage i januar i år lovede social- og indenrigsminister Astrid Krag (S), at hun ville igangsætte en evaluering af hele det specialiserede socialområde. Et område som blandt andet dækker over udsatte børn og unge, voksenhandicappede og borgere med psykiske lidelser.

Udmeldingen kom i kølvandet på en række artikler og debatindlæg i Politiken Sundhed, der kritiserede forholdene for medarbejdere og beboere på socialpsykiatriske botilbud.

Nu er evalueringens første fase igangsat, hvori de forskellige målgruppers behov samt udbuddet af tilbud på socialområdet skal afdækkes. Det oplyser social- og indenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

Arbejdet foregår ad tre spor, hvoraf de to første er sat i gang i juni 2020. Spor et er en bred afdækning af målgrupper, tilbud og organiseringen på det specialiserede socialområde. I spor to udvikles en model for, hvordan man kan analysere de enkelte målgrupper og deres behov.

De to første spor danner grundlaget for spor tre, der senere vil se på, hvordan området indrettes bedst muligt, skriver ministeriet i pressemeddelelsen.

I KL hilser formand for KLs’ socialudvalg, Thomas Adelskov, evalueringen velkommen.

»Stadig flere borgere søger hjælp og støtte fra kommunerne, som i dag hjælper borgere med meget varierende problematikker. Men uanset om man har brug for en hånd til at håndtere lettere psykiske lidelser eller døgndækket hjælp og støtte, skal man opleve kvalitet i den hjælp, man får. Med denne evaluering håber jeg, at vi kan få det rigtige afsæt til at sikre kvaliteten og en samlet politisk retning og prioritering af socialområdet, siger han i en skriftlig kommentar,« siger han til Danske Kommuner, som udgives af KL.

Evalueringen forventes afsluttet til næste år.

Kommissoriet for evalueringen kan læses her.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Forsiden