0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Statsministeren afviser at have lagt bånd på Brostrøm

Statsminister Mette Frederiksen (S) sætter i svar to streger under, at styrelser har kunnet sige, hvad de vil.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Under coronakrisen har Statsministeriet med statsminister Mette Frederiksen (S) i spidsen ikke stoppet hverken Sundhedsstyrelsen eller Statens Serum Institut i at sige, hvad de mente.

Det skriver Mette Frederiksen i et svar til Folketingets Udvalg for Forretningsorden.

»Statsministeriet har ikke i forbindelse med Covid-19-krisen søgt at forhindre, at personer tilknyttet Sundhedsstyrelsen, Statens Serum Institut eller i øvrigt andre myndigheder kunne udtale sig offentligt om krisen og om de tiltag, der er taget for at imødegå den,« skriver Mette Frederiksen.

I takt med, at regeringen lukkede store dele af Danmark ned for at begrænse udbredelsen af coronavirus, blev der flere gange spekuleret i, om eller i hvor høj grad, der var enighed mellem regeringen og myndighederne om, hvad de korrekte og passende tiltag var.

I starten af forløbet var direktør for Sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm til stede på ganske mange pressemøder - specielt dem ledt af Mette Frederiksen - men var senere i forløbet fraværende. Hvilket blev noteret af blandt andre journalister.

Spørgsmålet er stillet af Dansk Folkepartis gruppeformand Peter Skaarup, der siger, at svaret ikke lægger hans bekymring i graven.

»Vi så i starten af krisen, at det udelukkende var Sundhedsstyrelsen, der håndterede tingene. Men lige pludseligt var det som om, at statsministeren tog over, og man ikke kunne få Sundhedsstyrelsen i tale. Det indtryk, man kan få, er, at Sundhedsstyrelsen og andre har fået mundkurv på i en periode, da det passede regeringen,« siger Peter Skaarup.

Han indikerer dermed, at han ikke godtager statsministerens udmelding.

»Jeg vil meget gerne overbevises om, at det er rigtigt, hvad der står i dette her svar. Men min opgave er at være parlamentarisk vagthund. Og jeg må sige, at min opfattelse er, at Sundhedsstyrelsens vurderinger ikke altid har været tilgængelige for offentligheden, og at regeringen har lukket ned for Sundhedsstyrelsen og andre myndigheder, når det passede dem,« siger Peter Skaarup.

Han siger yderligere, at han ser frem til den kulegravning af forløbet omkring coronavirus, der skal ledes af professor emeritus Jørgen Grønnegård Christensen.

Ifølge Peter Skaarup vil gruppen, der skal undersøge forløbet, aflevere sin rapport ved udgangen af januar 2021.

»Jeg håber, at den uvildige vurdering vil give svaret på, hvad der var faglighed, og hvad der var politik. Og hvordan - skulle vi få sådan en krise igen - vi løser den bedre,« siger Peter Skaarup.

ritzau

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage