0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Corona-overblik: Svømmebriller skal beskytte personale, epidemi topper efter påske, og minister undskylder for test-sjusk

Få overblik over de vigtigste corona-nyheder for ledere og medarbejdere i det nære sundhedsvæsen.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Velkommen til dagens corona-overblik på Politiken Sundhed, hvor vi med fokus på det nære sundhedsvæsen giver et overblik over det seneste døgns vigtigste historier om coronavirus.

Ifølge de seneste tal fra Sundhedsstyrelsen er 24 danskere døde med coronavirus. Her skal det bemærkes, at myndighederne nu opgør dødstallene på en ny måde.

Samtidig er 254 danskere med coronavirus lige nu indlagt på sygehus, heraf 55 på intensiv. 1.460 danskere er blevet konstateret smittet med coronavirus. 12.938 er blevet testet. På Færøerne er 118 blevet konstateret smittet og 2.255 testet, mens fire er blevet konstateret smittet og 194 testet i Grønland.

Epidemi ventes at toppe kort efter påske

»Baseret på erfaringer fra influenzapandemier og epidemiologisk teori kan første epidemibølge forventes at løbe over 12 uger med toppunkt omkring epidemiuge 6-7, hvilket svarer til slutningen af kalenderuge 16,« skriver Sundhedsstyrelsen i sin seneste status- og strategirapport om coronaepidemien, der udkom mandag.

Prognosen er behæftet med en del usikkerhed og tager blandt andet ikke højde for de mange tiltag, Danmark har taget for at begrænse smittespredningen.

Coronavirus estimeres i rapporten at komme til at koste 1.680-5.600 menneskeliv i Danmark og presse sundhedsvæsenet til det alleryderste. Hele rapporten kan læses her.

Rigmand donerer kæmpe parti ansigtsmasker til Danmark

En kinesisk fond, som rigmanden Jack Ma står bag, har doneret 500.000 mundbind, 50.000 testinstrumenter og 5000 beskyttelsesdragter til Danmark, oplyser Dansk Erhverv.

Lægemiddelstyrelsen bekræfter donationen, men ønsker ikke at oplyse, præcis hvor mange mundbind og andre værnemidler der er tale om.

»Vi kan bekræfte, at Jack Ma Foundation har doneret et stort parti værnemidler til Danmark – herunder ansigtsmasker,« siger Solveig Røigaard-Petersen, pressechef i Lægemiddelstyrelsen.

Region indkøber svømmebriller som beskyttelse til sundhedspersonale

Værnemidlerne fra Kina falder på et tørt sted. I Region Syddanmark er der eksempelvis så stor mangel på særligt mundbund og ansigtsvesir, at regionen ifølge Jyllands-Posten har indkøbt svømmebiller for at beskytte sundhedspersonalet mod coronavirus.

»Vi må tænke alternativt og kigge andre steder hen. Vi har f.eks. købt en masse svømmebriller, og vi har også kig på fyrværkeribriller som alternativer til de mere klassiske visirer,« siger regionens direktør Kurt Espersen til avisen.

Danmark forbliver lukket til og med påske

Regeringen forlængede mandag restriktionerne og den delvise lukning af store dele af Danmark til 13. april.

»Statens Serum Institut vurderer, at tiltagene kan have en effekt på smittespredning og dermed belastning af sygehuse, hvis initiativerne vel at mærke fortsætter. Derfor er det vigtigt, at vi som land holder fast,« sagde statsminister Mette Frederiksen (S) på et pressemøde mandag.

Det betyder, at den lange række af tiltag, der er taget de seneste uger fortsætter til og med påske. Det gælder eksempelvis skolelukninger, hjemmearbejde, rejserestriktioner og forbud mod større forsamlinger.

Sundhedsministeren undskylder

Mandag undskyldte sundhedsminister Magnus Heunicke (S), at sundhedsmyndighederne ikke har fulgt ordentligt op på et sydkoreansk tilbud corona-testkits.


»Beklageligvis har de danske sundhedsmyndigheder ikke i tilstrækkelig grad fulgt op på henvendelsen fra de sydkoreanske embedsmænd,« skrev sundhedsministeren i en mail til Folketinget.

Sundhedsordfører mistænkt for coronavirus

Sundhedsordfører Peder Hvelplund fra Enhedslisten har været syg siden onsdag i sidste uge, og hans læge vurderer, at der er tale om coronavirus. Han er dog ikke blevet testet.

»Så snart jeg fik symptomer, gik jeg i isolation, men man smitter jo i perioden op til, man bliver syg,« siger Peder Hvelplund.

Han har været på arbejde i Folketinget, men har overholdt de to meters afstand. Ifølge den gældende procedure på tidspunktet var der ikke nogen opsporing af personer, han havde været i kontakt med, oplyser han.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Forsiden