0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Nye retningslinjer: Kritisk sundhedspersonale med lette symptomer kan nu blive testet

Det bliver nu muligt at teste medarbejdere, der varetager kritiske funktioner i sundhedsvæsenet, for coronavirus med henblik på hurtig raskmelding.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Sundhedsstyrelsen opdaterer igen sine retningslinjer for håndtering af covid-19 og udvider muligheden for at teste kritisk sundhedspersonale med lette symptomer.

Det fortæller direktør i Sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm på et pressemøde onsdag eftermiddag.

»Vi har præciseret og udviklet muligheden for, at man kan teste medarbejdere i kritiske funktioner. Vi lægger en mulighed for, at man kan komme ind og blive testet. Hvis man er corona–fri, kan man komme ind og arbejde.«

Søren Brostrøm erkender, at retningslinjerne for sundhedspersonale, som anviste ledere f.eks. på plejehjem til at sende medarbejdere med symptomer på let forkølelse hjem i 14 dage, skabte kapacitetsudfordringer i sundhedsvæsenet.

En problematik, som plejehjemsleder May Bjerre Eiby satte ord på forleden i Politiken Sundhed.

»Jeg har medarbejdere i karantæne, som reelt ikke ved, om de har coronavirus. Hvis vi nu kunne få det afkræftet, så ville jeg godt turde lade dem komme på arbejde,« sagde plejehjemslederen, der nu får mulighed for at få testet de hjemsendte kolleger.

Konkret kan medarbejdere, der varetager kritiske funktioner i sundhedsvæsenet, ældreplejen og i indsatser for socialt udsatte, og som har lette til moderate symptomer på coronavirus, blive testet. Henvendelsen skal ske via telefon, og hvis testen er negativ, kan medarbejderen igen møde på arbejde, lyder det i retningslinjerne.

På pressemødet blev der også spurgt ind til Sundhedsstyrelsens generelle teststrategi og til WHO’s opfordring om at teste mere.

»Det er svært at kommunikere vores teststrategi. Den kan jeg som læge og fagperson godt forstå. Men den er svær at kommunikere ud i befolkningen. Det kan vi godt blive bedre til,« sagde Søren Brostrøm og påpegede, at WHO ikke har Danmark i tankerne, når man opfordrer landene til at øge testning.

»Den opfordring er kun henvendt til andre lande, som ikke tester så meget som Danmark,« sagde Søren Brostrøm.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Forsiden