0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Corona-overblik: Hastelov træder i kraft, mange melder sig til jobbank og fordobling i antal indlagte

62 personer er nu indlagt, hvoraf 10 er indlagt på intensiv afdeling, Heunicke (S) forventes at tage hasteloven i brug, og så har næsten 1.300 registreret sig i nordjysk jobbank på bare et døgn. Få overblik over de vigtigste corona-nyheder her.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Ifølge de seneste tal fra Sundhedsstyrelsen (opdateret 16. marts klokken 17) er 914 personer blevet konstateret smittet med coronavirus i Danmark. Der regnes med et betydeligt mørketal, da teststrategien er ændret, og derfor kan tallet ikke sammenlignes med tidligere tal.

Dog fortalte sundhedsminister Magnus Heunicke (S) på gårsdagens pressemøde, at der er ankommet tre nye testmaskiner, som installeres i henholdsvis Aarhus, Odense og København.

62 personer er indlagt, hvoraf 10 er indlagt på intensiv afdeling og dermed i kritisk tilstand. Ifølge Sundhedsstyrelsen er det officielle corona-dødstal fortsat 1.

Hastelov træder i kraft: Heunicke vil begrænse besøg på ældrecentre

Tirsdag formiddag underskriver dronningen den omfattende hastelovgivning, der skal hjælpe til at bremse spredningen af coronavirusset.

Og på myndighedernes fælles briefing mandag eftermiddag fortalte sundhedsminister Magnus Heunicke (S), at han agter at tage loven i brug med det samme.

»I forhold til plejehjem gælder det samme som med sygehuse. Vi vil komme med en bekendtgørelse, der indskrænker besøg,« sagde Magnus Heunicke videre på pressemødet.

En stribe kommuner har allerede valgt enten at lukke helt eller delvist ned for besøgende på plejehjem for at beskytte beboerne mod coronavirus.

Region Hovedstaden har flest indlagte

Region Hovedstaden er den af de fem danske regioner, som har flest indlagte. Klokken 14 mandag var antallet af indlagte 26, heraf fire på intensivafdelinger.

Antallet af indlagte er steget fra 28 søndag til 62 mandag.

Få oversigten over indlagte patienter på regionerne her:

  • Region Hovedstaden: 22 på medicinsk afdeling, 4 på intensiv.
  • Region Sjælland: 9 på medicinsk afdeling, 4 på intensiv.
  • Region Syddanmark: 9 på medicinsk afdeling, 0 på intensiv.
  • Region Midtjylland: 6 på medicinsk afdeling, 2 på intensiv.
  • Region Nordjylland: 6 på medicinsk afdeling, 0 på intensiv.

Kilde: Data fra Sundhedsstyrelsen. Indsamlet den 16. marts klokken 14.00.

Beboere på plejehjem i Slagelse og Faxe smittet

En beboer på på Antvorskov Plejecenter i Slagelse, og en beboer på plejecenteret Grøndalshusene i Faxe Kommune er blevet smittet med coronavirus. Begge beboere er indlagt på sygehuset. Det skriver Tv2 Øst.

Faxe Kommune har kontaktet alle pårørende til de i alt ti beboere i det ramte hus og oplyst om situationen.

»Vi passer godt på vores ældre borgere og efterlever naturligvis Sundhedsstyrelsens forholdsregler. Det betyder blandt andet, at det personale, der er tilknyttet det ramte hus, ikke kommer i andre af Grøndalshusene,« oplyser kommunen ifølge Tv2 Øst.

Plejehjemsleder: Der skal være en bagatelgrænse

Plejehjemsleder May Bjerre Eiby kalder Sundhedsstyrelsens anbefalinger om, at sundhedspersonale skal blive hjemme fra arbejde ved lette symptomer for urealistiske.

»Hvis vi sender alle medarbejdere hjem fra plejehjemmene, så vil vi få en masse hospitalsindlæggelser relateret til dehydrering, blærebetændelse, lungebetændelse og hoftebrud,« siger hun til Politiken Sundhed.

KL kender problematikken.

»Der er en reel risiko for, at mange af de medarbejdere, vi har brug for, ender med at sygemelde sig med lette symptomer,« siger direktør Christian Harsløf, der dog opfordrer til, at anbefalingerne overholdes.

Læs hele artiklen her.

WHO: Test hver eneste mistænkte tilfælde af coronavirus

Generaldirektøren i Verdenssundhedsorganisationen (WHO), Tedros Adhanom Ghebreyesus, bønfalder regeringer om at teste flere mistænkte coronatilfælde.

»Den mest effektive måde at forebygge infektioner og redde liv på er at bryde smittekæderne. Og for at gøre det må man teste og isolere. Vi kan ikke stoppe denne pandemi, hvis vi ikke ved, hvem der er smittet. Vi har et simpelt budskab til alle lande: test, test, test. Test alle mistænkte tilfælde,« lyder det fra WHO-chefen på organisationens daglige pressemøde

Udmeldingen fra WHO-chefen står umiddelbart i kontrast til, hvad vi gør i Danmark. Her har myndighederne ændret strategi, så det nu kun er de mest alvorlige sygdomstilfælde, hvor der testes for coronasmitte.

Corona-jobbank er stor succes

I løbet af bare 24 timer har 1283 personer meldt sig klar til at træde ind i et udvidet corona-beredskab i Region Nordjylland, hvis og når situationen omkring covid-19 øger behovet for arbejdskraft.

Det skriver regionen i en pressemeddelse.

»Det er meget tydeligt for mig at se, at når vi taler om samfundssind, kan vi danskere og nordjyder i høj grad være med. Det vidner det her tal også om. Det er meget flot, at så mange ønsker at hjælpe, hvor der er et behov,« siger regionrådsformand Ulla Astman (S).

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Forsiden