0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Ny analyse: De ældre er relativt tilfredse med deres overgange i det danske sundhedsvæsen

Ny analyse giver ny viden om, hvordan de ældre selv oplever deres forløb i det danske sundhedsvæsen. Flest er godt tilfredse. Dog er omkring hver 10. borger utilfreds med udskrivelsen fra sygehuset eller utilfreds med den efterfølgende kontakt til kommunen.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

De ældre borgere er relativt tilfredse med overgangene mellem sygehus og egen praktiserende læge. Men der er en dråbe malurt i bægeret – for omkring hver tiende borger er utilfreds med udskrivelsen fra sygehuset eller med den efterfølgende kontakt til kommunen.

Det viser en ny analyse lavet af Social- og Indenrigsministeriets Benchmarkingenhed.

Enheden har undersøgt, hvor tilfredse 23.000 patienter over 64 år var med deres udskrivelse fra sygehuset og den efterfølgende kontakt til kommunen og den praktiserende læge.

Analysen giver også bud på, hvordan overgangene i sundhedsvæsenet kan forbedres. Det største potentiale handler ifølge analysen om information til borgeren og informationsdeling imellem de forskellige parter.

Knap hver sjette ældre borger var nemlig utilfreds med den information, de fik om, hvad der skulle ske efter udskrivelsen fra sygehuset, og næsten hver femte borger var utilfreds med den viden, de kommunale medarbejdere havde om deres forløb på sygehuset.

Samtidig er der stor forskel på tilfredsheden afhængigt af, hvilken type behandling borgeren modtog. Således var 70 procent af de ældre, som modtog træning eller genoptræning i undersøgelsen, tilfredse med kontakten, mens det kun gjaldt for 55 procent af de ældre med ophold på en akut-, rehabiliterings- eller aflastningsplads.

Hele analysen inklusiv bilag kan hentes her.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Forsiden