0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Kenneth Lysbjerg Koustrup/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix
Foto: Kenneth Lysbjerg Koustrup/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix

Arkivfoto fra de regionale mesterskaber i SOSU-Skills, der blev afholdt på skolen SOSU Aarhus.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ny kampagne skal få flere unge til at vælge en karriere inden for social- og sundhedsfagene

Onsdag lancerede KL, Danske Regioner, FOA og Danske SOSU-skoler en ny, image- og rekrutteringskampagne for social- og sundhedsuddannelserne og faget.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

KL, Danske Regioner, FOA og Danske SOSU-skoler præsenterer nu en kampagne, der skal løfte fagets image og vise, hvad en uddannelse og karriere inden for social- og sundhedsfagene kan give.

Det oplyser de fire aktører i en pressemeddelelse.

»Rekruttering til de sundhedsfaglige fag er en af de vigtigste dagsordener på velfærdsområdet. Uden tilstrækkeligt med ansatte i sundhedssektoren i kommuner og regioner, kan samfundet ikke levere velfærd af høj kvalitet i fremtiden,« skriver organisationerne pressemeddelelsen.

Formand for KL’s Løn- og Personaleudvalg, Michael Ziegler (K), supplerer:

»Vi har ikke været gode nok til at vise, hvor meningsfuldt og fagligt udfordrende, social- og sundhedsarbejdet faktisk er. Derfor skal vi gøre en fælles indsats for at vise, hvad en karriere inden for social- og sundhedsområdet kan byde på. Det er et fag i rivende udvikling, hvor både faglighed og menneskelighed er i centrum. Det vil vi gerne vise med kampagnen.«

Kampagnen, der har fået navnet ’Social+Sundhed – Faglighed gør en forskel’, skal understrege, at en uddannelse og karriere inden for social og sundhed med organisationernes ord »giver en solid faglig ballast og åbner mulighederne for et spændende og meningsfyldt arbejdsliv.«

Mange muligheder

Kampagnen retter sig mod både unge og voksne potentielle elever samt forældre til børn og unge, der står over for et uddannelsesvalg. Fokus er på den stærke faglighed og de muligheder, en uddannelse i social- og sundhedssektoren giver.

»Med et stigende antal plejetrængende og en faldende andel af faglærte inden for social- og sundhedsområdet, har samfundet lige nu en kæmpe opgave med at sikre flere uddannede social- og sundhedshjælpere og social- og sundhedsassistenter. Vi skal have fælles fokus og en bred vifte af initiativer for at få flere i faget. Kampagnen handler om det nære i hverdagen, om fagligheden og at der også er en karriere i faget. Vi har brug for de unge. De skal være med til at bevare velfærden i Danmark,« siger formand for FOA, Mona Striib, i pressemeddelelsen.

Kampagnen kører fra nu og frem til marts 2020 og er finansieret af puljemidler fra Børne- og Undervisningsministeriet.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Forsiden