0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Ivan Riordan Boll / Ritzau Scanpix
Foto: Ivan Riordan Boll / Ritzau Scanpix

(Arkivfoto)

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

DGI: Alle kommuner bør støtte udsatte børns fritidsaktiviteter

40 ud af landets 98 kommuner støtter ikke udsatte børns fritidsaktiviteter. Det er ifølge DGI ikke godt nok.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Alle landets kommuner bør have en ordning, hvor der ydes tilskud til, at udsatte børn kan gå til en fritidsaktivitet.

Det mener Charlotte Bach Thomassen, formand for idrætsorganisationen DGI.

»Vi ved, at idræt er den aktivitet, der bliver fraprioriteret i fattige familier. Det er ærgerligt, for de her børn har i den grad brug for at opbygge relationer og indgå i helt almindelige fællesskaber,« siger hun.

En ny kortlægning fra Idrættens Analyseinstitut viser, at 40 ud af landets 98 kommuner ikke støtter udsatte børns fritidsaktiviteter.

En af ordningerne kaldes fritidspas, og her yder kommuner tilskud i form af kontingentstøtte til udsatte familier.

Det gør det muligt for børnene at gå til for eksempel sport eller en anden fritidsaktivitet.

Ifølge DGI-formanden gør den slags ordninger en forskel, fordi de kan være med til at udjævne den ulighed, der ellers er.

Tirsdag kom det eksempelvis frem, at tre ud af fire børn mellem 11 og 15 år ikke bevæger sig nok. Det konkluderer en rapport fra Sundhedsstyrelsen.

Problemet er især stort hos børn i udsatte familier, lyder det fra DGI-formanden.

»Der er en kæmpe social slagside. Generelt er det en fjerdedel af de 11-15-årige, der bevæger sig en time om dagen som anbefalet. Men tallet er helt nede på 17 procent for de socialt dårligst stillede,« siger hun.

Ønsket, om at alle kommuner indfører en støtteordning, deles af Red Barnet.

»Der er simpelthen alt for mange kommuner i Danmark, hvor børn, der ikke har forældre med ressourcer til at sende dem til fritidsaktiviteter, ikke kan få hjælp,« siger Johanne Schmidt-Nielsen, generalsekretær i Red Barnet.

Hos kommunerne lyder svaret, at mange kommuner yder støtte til de udsatte familier på andre måder end ordningen med fritidspas.

»Der er ingen tvivl om, at udsatte børn og unge på lige fod med deres jævnaldrende skal have mulighed for at deltage i fællesskabet. Her er fritidspas én af mange muligheder, som kommunerne efter eget valg kan beslutte, om de vil tilbyde,« siger Thomas Adelskov (S), borgmester i Odsherred og formand for socialudvalget i Kommunernes Landsforening.

»Flere kommuner bevilger i dag hjælp til fritidsinteresser ud fra en individuel vurdering af barnets eller den unges konkrete behov. Så der sker altså rigtig meget i kommunerne på området. Det hedder bare noget andet og organiseres på en anden måde end fritidspasordningen,« lyder det i en skriftlig kommentar.

ritzau

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Forsiden