0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
FOA
Foto: FOA
Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dette er et debatindlæg.

Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Du er velkommen til at deltage i debatten – send dit indlæg til debat.sundhedsmonitor@pol.dk


FOA: Nye, digitale tider kræver nye måder at beskytte medarbejderne på

Der er behov for bedre beskyttelse af ansatte i det offentlige. Navnebeskyttelse er et vigtigt skridt, mener FOA-sektorformand Torben Klitmøller Hollmann.

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Vi skal gøre alt i vores magt for at minimere risikoen for vold og trusler for de mange medarbejdere i blandt andet psykiatrien.

Et vigtigt skridt er taget med den nye bekendtgørelse om journalføring ved at sikre, at medarbejderne ikke længere behøver at stå med fuldt navn i journaler, men i stedet med tjenestenummer.

Alt for mange gange har vi set eksempler på medarbejdere, der er blevet truet og opsøgt, når de har fri

Alt for mange gange har vi set eksempler på medarbejdere, der er blevet truet og opsøgt, når de har fri. Seneste skrækkelige eksempel er lægen Charlotte Asperud, der blev dræbt i sit sommerhus af en tidligere patient.

Det er blevet langt lettere at finde frem til de medarbejdere, man som borger møder gennem behandlingen i digitale journaler og på sociale medier.

Vi skal tage det alvorligt, når medarbejderne siger fra.

Snart 30.000 har skrevet under på et borgerforslag, som beder Folketinget beskytte medarbejderne i både journaler og logs ved at indføre tjenestenumre som identifikation i stedet for navne.

Det støtter jeg op om.

Brug for mere beskyttelse

Nye, digitale tider kræver nye måder at beskytte medarbejderne på. Derfor er jeg glad for, at man snart ikke behøver at stå med fuldt navn i journalerne.

Men som forslagsstillerne bag borgerforslaget skriver, så er der brug for yderligere beskyttelse.

For sideløbende med den nye bekendtgørelse om journalføring er et anden lovforslag i høring. Her handler det om at give borgere ret til at se, hvem der har slået deres sag op. Men i dens nuværende form er der krav om, at det fulde navn skal anføres.

Det giver ingen mening at beskytte medarbejderne i det ene digitale system blot for at åbne for, at borgere med slette hensigter kan finde navnet i et andet.

Derfor håber jeg, at regeringen vil lytte til medarbejdernes – og arbejdsgivernes – bekymringer og gøre det mere sikkert at gå på og hjem fra arbejde.

Deltag i debatten – send dit indlæg på 4-800 ord til debat.sundhedsmonitor@pol.dk.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Forsiden