0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

600 millioner kroner til psykiatrien

Foreningen Bedre Psykiatri kalder penge, der er afsat på finansloven til psykiatrien, for »et markant løft«.

Sundhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Med finansloven for 2020 er der afsat 600 millioner kroner til psykiatrien.

Det er en tiltrængt håndsrækning, mener foreningen Bedre Psykiatri.

»Det betyder, at vi kommer i gang med at løfte indsatsen i forhold til de sværest ramte psykisk syge. Noget af det, der betyder allermest for behandlingen af psykisk syge, er, at der er tid til at lave en ordentlig behandling. Alt for mange oplever i dag, at de bliver udskrevet, før de egentlig er blevet raske,« siger landsformand Knud Aarup.

Regeringen, Radikale, SF, Enhedslisten og Alternativet er mandag aften blevet enige om næste års finanslov.

På finansloven indgår netop en styrkelse af psykiatrien.

»Da psykiatrien i dag er meget slidt ned, og da der mangler rigtig mange ressourcer - herunder sengepladser – så er det et virkeligt markant løft i forhold til, hvad vi har oplevet de sidste mange år,« siger Knud Aarup.

De samlede årlige udgifter til psykiatrien er i dag cirka 8,5 milliarder kroner. De 600 millioner kroner på finansloven svarer til et løft på syv procent årligt.

Med millionbeløbet forventer Bedre Psykiatri, at der vil blive ansat flere læger og sygeplejersker på de psykiatriske afdelinger, og at der dermed vil blive mere tid til den enkelte patient.

»At man får bedre tid, gør for det første, at de mest alvorligt syge kan få det bedre og for nogles vedkommende komme ud, blive raske og få et liv. Desuden betyder mere tid, at man ikke længere har en undskyldning for ikke at inddrage de pårørende i arbejdet med de psykisk syge. Det er noget af det, der halter rigtig meget i dag,« siger Knud Aarup.

Han påpeger, at midlerne på finansloven er afsat til psykiatrien på sygehusene. Det næste, der er behov for ifølge Bedre Psykiatri, er en styrkelse af socialpsykiatrien.

ritzau

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Forsiden